fbpx
Gent
Belgium

Gent

Belgium

Gent

Citytrip Gent

Verleden, heden en toekomst komen samen in Gent

Gent is de ideale stad voor een onvergetelijke citytrip. Je vindt hier een ideale combinatie tussen een rijke geschiedenis en een uitdagend en eigenzinnig heden. Daarnaast is in Gent duurzaamheid erg belangrijk. Zo nemen ze hun verantwoordelijkheid voor de toekomst. Bezoek tijdens je stedentrip zeker het wereldberoemde meesterwerk Lam Gods van de gebroeders van Eyck. Totaal anders, maar ook zeker de moeite waard, is een wandeling langs de kleurrijke street art van de stad. Of neem een kijkje in de toekomst in De Krook, waar Gent zich van haar modernste kant laat zien. Dat maakt een bezoek aan Gent zo ontzettend boeiend. Heden, verleden en toekomst vloeien naadloos in elkaar over. Dit is iets wat je zelf moet ervaren.

Alles wat je zoekt in één stad

Tijdens een citytrip naar Gent kun je alles beleven wat je wilt. De historische gebouwen weerspiegelen de rijke geschiedenis van de stad. Bezoek bijvoorbeeld de Sint-Baafskathedraal of de indrukwekkende burcht Gravensteen. Ook het Belfort is een bekende bezienswaardigheid. Vanaf deze toren heb je ook nog eens een schitterend uitzicht over de stad. Ga je liever een dagje shoppen? Ook dat kan perfect in Gent. Struin door de gezellige straatjes en ontdek de meest trendy boetiekjes. Vergeet niet om af en toe uit te rusten in een van de vele cafeetjes. Wil je meer van de stad ontdekken? Huur dan eens een fiets. Gent heeft het grootste autoluwe centrum in Europa. Hierdoor kun je er erg relaxt rond fietsen. Geen zin om zelf te moeten fietsen? Ook tijdens een rondvaart ontdek je moeiteloos de mooiste plekjes van de stad. Of neem plaats in een koets en waan je even in vervlogen tijden.

Laat je betoveren door de stad

Niet alleen heeft Gent ontzettend veel interessante bezienswaardigheden, ook de stad zelf is zeer de moeite waard. Schitterende historische gebouwen, romantische bruggetjes en zelfs een heus stadsbos zijn prachtig om te zien. Wandel ook zeker ‘s avonds eens door de prachtig verlichte straten van de stad. Zo komt de schoonheid van Gent nóg beter naar voren. Daarnaast legt Gent ook veel nadruk op het duurzame aspect. Ecotoerisme is in de stad erg belangrijk. Voor vegetariërs is de stad een ware hemel. Op veel plaatsen kun je heerlijk vegetarisch en biologisch eten. Neem plaats in een van de eigenzinnige restaurantjes en ontdek het zelf. Gent zorgt graag goed voor zowel verleden en heden als toekomst. Zo kunnen wij nog jaren genieten van deze schitterende stad.