Het Rivierenhof

0 0 beoordelingen
Attracties locatie

Boeren, burgers en buitenlui, het Rivierenhof staat tot uw beschikking

Met de rivier ‘de Grote Schijn’ en de ‘Herentalse vaart’ vormt het Rivierenhof een bijzonder uitgebreid natuurgebied in de provincie Antwerpen. Dit natuurpark was in beginsel aangelegd als buitenverblijf van de Jezuïetenorde. Later kwam het in handen van de bankiersfamilie Cogels die het aangelegen kasteel Sterckshof eveneens aankocht. Uiteindelijk werd het buitenverblijf begin 1900 overgenomen door de provincie en derhalve publieksdomein.

Nu is het een natuurdomein dat voor iedereen wat anders biedt. Je kunt er tot rust komen, uitdaging zoeken, de kinderen een dag in de natuur bezorgen en zelfs wat leren of jezelf laten vermaken.

Ontspanning in het Rivierenhof

In het park kun je uren wandelen, genieten van de rust en de omgeving. De enorme variatie aan bomen maakt dat het park er elke dag anders uitziet. Als je uitgewandeld bent, is er tevens de mogelijkheid tot verzorging van de innerlijke mens bij het gelijknamige kasteel. Picknicken aan één van de reeds aanwezige picknicktafels die door het park heen zijn gesitueerd is natuurlijk ook een optie.

Actief in de provincie Antwerpen

Voor wie aan de sleur van alledag wil ontsnappen, is hier ook van alles te vinden. Zo is dit park de vaste locatie voor diverse sportclubs voor o.a. voetbal, korfbal en tennis. Maar natuurlijk kan hier ook op eigen gelegenheid vrij worden gesport. Er zijn zelfs zes ‘petanque-banen’ te vinden in de luwte van de bomen, voor de jeu de boules-liefhebber.

Kinderen van binnen en buiten Antwerpen genieten

Een natuurpark saai voor kinderen? Zeker niet! Hier kunnen kinderen hun hart ophalen; Er zijn sprookjeszondagen met vertelvoorstellingen en zelfs een vertelfeest. De kinderboerderij is gratis te bezoeken. Er zijn speeltuinen en een doolhof, en met het doe-het-zelf-pakket kunnen kinderen in een groep of met hun gezin het park ontdekken. 

Een bijzondere modelspoorbaan van 220 meter lang aangedreven door stoom is met kinderen ook zeer zeker de moeite van het bekijken waard. Tijdens de bevrijdingsfeesten kunt u hier de Internationale Modelstoomdagen bezoeken.

Eenieder die in het park geweest is, vertelt lovend erover. Het is dan ook een plek die uitblinkt in zijn veelzijdige aanbod en prachtige uitstraling. Een bezoek aan dit park is eerder te kort dan te lang dus kom vooral vaker als u wilt.

Kaarten

Makelaar

Stuur bericht

Recensie

0 Basis op 0 Reviews

    Reageer

    Antwoord annuleren