0 0 beoordelingen
Attracties locatie

Een korte geschiedenis van deze adembenemende tuin

De apotheker Peter van Coudenberghe (leefde van 1517 tot 1599) legde vroeger een unieke kruidentuin en plantentuin aan voor het Sint- Elisabethziekenhuis. Deze apotheker gebruikte meer den 600 verschillende soorten planten om bepaalde geneesmiddelen te maken. Deze tuin van planten bestaat dus de dag van vandaag nog. Momenteel telt deze collectie een 2000 tal stuks kruiden. Er zijn er zelfs verscheidene soorten die beschermd zijn door de wet. Dit op zich is al een reden om deze eens te gaan bekijken. 

In de serre staat er een grote collectie met cactussen en uitheemse planten. In de tuin zelf staan er dan bomen en struiken en heel veel bloemen. De tuin bezoeken is dan ook een heel goed idee voor koppels! Maar ook alleen kan je hier zeker van genieten, of met je familie of met vrienden… 

Meer informatie over de plantentuin

Wanneer je houdt van prachtige natuur, dan is deze tuin, of nu Den Botaniek genaamd, de perfecte uitstap voor jou en je gezin. Zoals eerder gezegd is het een ideale manier om als koppel te bezoeken. Dit kan op alle mogelijke momenten, dus zowel in de winter als in de zomer! In de winter is deze tuin geopend van 8 uur tot 17u30. In de zomer is deze tuin geopend van 8 uur tot wel 20 uur. Het leuke hieraan is dat je gratis binnen mag gaan. Je hoeft dus helemaal niet te betalen hiervoor. 

Interesse in een bezoekje aan deze prachtige tuin?

Wanneer je na het lezen van dit artikel interesse hebt in een bezoekje aan dit prachtig stukje natuur in de stad, dan kan je eerst en vooral een kijkje nemen op hun website. Hier vind je alvast wat meer informatie over de geschiedenis van deze tuin, maar vind je ook praktische informatie zoals het adres en dergelijke. Veel plezier gewenst! 

Kaarten

Makelaar

Stuur bericht

Recensie

0 Basis op 0 Reviews

    Reageer

    Antwoord annuleren