De haven van Bénodet

0 0 beoordelingen
Attracties locatie

De haven van Bénodet is een erg belangrijke bezienswaardigheid in het Bretonse plaatsje. Vroeger werd de haven vooral gebruikt als handelshaven, maar tegenwoordig vind je er vooral pleziervaart. De ligging aan de monding van de rivier de Odet maakt het een populaire aanlegplaats. Als je in Bénodet bent is het zeker aan te raden om een bezoek aan de haven te brengen. Bekijk de verschillende boten die hier aanleggen of stap zelf aan boord van een boot om de omgeving te verkennen.

De geschiedenis van de haven van Bénodet

Al in de middeleeuwen had Bénodet een belangrijke haven. In deze tijd werd er vanuit deze haven veel verschillende spullen verscheept naar allerlei plekken ter wereld. Denk hierbij aan vis en wijn, maar ook aan graan en hout. De ligging aan de monding van de Odet was perfect voor dit soort commerciële activiteiten. Lange tijd werd het water hier voornamelijk voor gebruikt. Pas in de twintigste eeuw begonnen mensen het water steeds vaker te gebruiken voor entertainment en ontspanning. Zwemmen, zeilen en andere watersporten werd steeds populairder. Tegenwoordig vind je in de haven van Bénodet voornamelijk plezierboten. Het is wel nog steeds een belangrijk aanlegpunt voor schippers. De haven ligt erg beschut en is ten alle tijden bereikbaar. Dat maakt het een erg populaire aanlegplaats.

Stap aan boord en ontdek de omgeving

Bénodet ligt in een prachtige streek. Om deze omgeving verder te ontdekken kun je in de haven van het dorp perfect aan boord van een boot stappen. Vaar bijvoorbeeld naar de adembenemende eilanden van Glénan. Of maak een rondvaart en doe de leukste, gezelligste plaatsjes in de omgeving aan. In de haven zijn verschillende boten te huur, waarmee je zelf op ontdekkingstocht kunt gaan. Stap jij liever aan boord van een speedboot of een zeilboot? Als je geen zin hebt om zelf het water op te gaan is het ook heerlijk om door de haven te wandelen en te genieten van alle dobberende bootjes op het water.

Recensie

0 Basis op 0 Reviews

Reageer

Antwoord annuleren