fbpx

Estufa Fria

Not verified.Claim this listing
0 (0 reviews)
3€/month
locatie

Een weelderige tuin, verborgen in een oude steengroeve, midden in het centrum van Lissabon!

De geografische ligging – ingebed in de helling van Parque Eduardo VII en op het zuiden gericht -, gecombineerd met het milde klimaat van Lissabon, zorgt voor zeer gunstige omstandigheden voor de ontwikkeling van planten.

Deze ruimte heeft drie verschillende omgevingen: koude kas, warme kas en zoete kas. Hier worden we uitgenodigd om meer dan 300 soorten uit verschillende continenten te ontdekken.

Interessant zijn de verschillende cultivars van camelia’s, waarvan sommige landelijk in kwekerijen worden gekweekt. We kunnen ook de Mexicaanse Ceratozamia vinden waarvan de populatie wereldwijd afneemt en de Echinocactus grusonii, die met uitsterven wordt bedreigd. We vonden ook verschillende azaleacultivars waarin Rhododendron mucronatum x R. indicum x R. simsii opvalt, die we in geen enkele andere groene ruimte kennen.

Op de paden die de ruimte verstrengelen, worden we vergezeld door het geluid van waterlijnen en watervallen die eindigen in meren.
Zoals gezaaid vinden we verschillende sculpturale elementen, namelijk “Vento Garroa” van Domingos Soares Branco, “Nu de Mulher” van Anjos Teixeira (Son) en “Menina panda a half” van Leopoldo de Almeida.

Het Interpretatief Centrum, geopend in 2016, organiseert tentoonstellingen en activiteiten met betrekking tot plantkunde en het groene weefsel van de stad.

Er is een notitieboekje/script in het Portugees, dat op een speelse en autonome manier bemiddelt bij het bezoek aan de Estufa Fria de Lisboa – “EFL by our feet”

Review

0 Base on 0 Reviews

Reply

Cancel reply