fbpx

Museu do Teatro Romano

Not verified.Claim this listing
0 (0 reviews)
6€/month
Musea

De ruïnes van het Romeinse theater bevinden zich op de zuidhelling van het kasteel van São Jorge, in de parochie van Santa Maria Maior, voorheen in de uitgestorven parochie van Sé, in Lissabon.

Het theater werd gebouwd in de 1e eeuw, ten tijde van de Romeinse keizer Augustus. Het werd herbouwd in de tijd van keizer Nero, en tijdens het bewind van Constantijn werd het gedeeltelijk ontmanteld. Verlaten in de 4e eeuw, bleef het begraven tot 1798, het jaar waarin de ruïnes werden ontdekt na de aardbeving van 1755.

Het voorwerp van verschillende archeologische campagnes sinds 1967, een deel van de tribunes, het orkest, het podium en het podium, evenals een groot aantal decoratieve elementen, werden teruggevonden. Onder toezicht van de architect Francisco Xavier Fabri begonnen de eerste opgravingen om de staat van de ruïnes te achterhalen.

De ruïnes werden in 1967 door IPPAR geclassificeerd als eigendom van openbaar belang (via decreet nr. 47 984 en gepubliceerd in de Staatscourant nr. 233 van 6 oktober 1967).

Museu do Teatro Romano is een gewijd aan het Romeinse theater in Lissabon, dat werd gebouwd in de tijd van Augusto (r. 27 BC-14 AD) en bezet de zuidelijke helling van de heuvel van Castelo de São Jorge, naast Pátio do Aljube, 5 (naar Rua Augusto Rosa). Het theater, verlaten in de vierde eeuw na Christus, bleef begraven tot 1798, het jaar waarin de ruïnes werden ontdekt na de aardbeving van 1755. Het museum is gehuisvest in een 17e-eeuws gebouw, in de vermoedelijke ruimte van een van de voormalige ingangen van het theater.

Het voorwerp van verschillende archeologische campagnes sinds 1967, een deel van de tribunes, het orkest, het podium en het podium, evenals een groot aantal decoratieve elementen, werden teruggevonden.

Review

0 Base on 0 Reviews

Reply

Cancel reply