fbpx

Museu Nacional do Teatro e da Dança

Not verified.Claim this listing
0 (0 reviews)
Free
locatie Musea

Het Nationaal Museum voor Theater en Dans is het nationale museum en het grote archief van herinneringen en geschiedenis van de podiumkunsten in Portugal. Via haar collecties wil ze kennis ontwikkelen van zowel de geschiedenis als de huidige situatie van de podiumkunsten, en al haar collecties behandelen, bewaren, bewaren, organiseren, onderzoeken, documenteren en verspreiden.
Het museum is gevestigd in het Monteiro-Mor-paleis, een 18e-eeuws gebouw dat speciaal voor dit doel is gerestaureerd en aangepast. Momenteel telt de collectie van het museum, die in 1979 begon, al bijna 250.000 stukken. Deze omvatten kostuums en rekwisieten, decors, kostuums, posters, programma’s, platen en bladmuziek en ongeveer 120.000 foto’s. Er is ook een gespecialiseerde bibliotheek met 35.000 volumes.

Het Nationaal Museum voor Theater en Dans heeft periodiek tijdelijke tentoonstellingen gepresenteerd gewijd aan theatergezelschappen, figuren die verbonden zijn met de wereld van entertainment en minder bekende aspecten van theater en dans, evenals activiteiten van de Podiumkunsten in
algemeen.

Museu Nacional Do Teatro E Da Danca Reistips:
– Rondleidingen op afspraak.
– Toegankelijk voor gehandicapten.
– Bekijk het café.

Hoe het Museu Nacional Do Teatro E Da Danca . te bereiken
Met de bus:

Bus 703, halte: Igreja do Lumiar
Bussen 206, 736, 796, halte: Rua do Lumiar
Bussen 207, 717, halte: Lumiar
Met de metro:

Lumiar Station (gele lijn)

Review

0 Base on 0 Reviews

Reply

Cancel reply