Een museum met chirurgie als onderwerp
Heb je zin om in Londen eens iets totaal anders te bezoeken dan de gebruikelijke trekpleisters. Overweeg dan eens een bezoek aan het Londen Hunterian Museum. Dit museum is gehuisvest in The Royal College of Surgeons of England, een opleidingsinstiituut voor chirurgen gelegen in 35-43 Lincolns Inn Fields in de buurt Holborn van Londen. In dit museum kan je verschillende aspecten bekijken die te maken hebben met chirurgie inclusief skeletten en lichaamsdelen die op sterk water gezet zijn. Het mag dan een beetje apart zijn om dit museum te bezoeken maar het is zeker de moeite waard wanneer je iets zoekt dat totaal anders is dan de meest voorkomende toeristische trekpleisters in Londen.
Odontologische collectie
Het museum is vooral rijk aan odontologische items in de collectie. Deze werden vooral in 1799 door de overheid aangekocht om het daarna onder te brengen in het huidige college.Het museum is lid van The London Museums of Health & Medicine group en heeft duizenden items in display staan die te maken hebben met chirurgie instrumenten, schilderijen en nog veel meer. Tevens heeft het museum de beschikking over een Iers skelet van een mens die bekend staat als de Irish Giant.
Een unieke lokatie in het college
Het Londen Hunterian Museum is gelokaliseerd in het Royal College of Surgeons of England. In dit college, waar les gegeven wordt aan studenten in chirurgie, heeft de Britse overheid besloten om er ook een museum te huisvesten met de collectie van pionier John Hunter. Deze chirurg heeft een grote collectie nagelaten die is opgeslagen en tentoongesteld in het museum. In deze collectie zijn o.a. een aantal misvormde skeletten te vinden en zijn er items te vinden die op kweek gezet zijn. Naast authentieke humane delen van het lichaam zijn er ook kunstmatige onderdelen te zien in het museum zoals instrumenten, schilderijen met als onderwerp de chirurgie en beelden.
Gratis entree maar een bijdrage is welkom
Alhoewel het Londen Hunterian Museum gratis toegankelijk is wordt het toch op prijs gesteld om een kleine bijdrage te geven aan het museum. Dit omdat de conservatie van de collectie veel geld kost. Het wordt daarom op prijs gesteld dat je een geheel vrijblijvende, door jouzelf te bepalen bedrag, geeft als ondersteuning van het museum.