Westland Londen, voor de liefhebber van antieke topstukken

Voor antieke, prestigieuze schoorsteenmantels en schouwen kunt u terecht bij Westland Londen. U vindt er een uitgebreide collectie antiek, geschikt voor herenhuizen, landhuizen en kastelen. Westland heeft al zo’n 47 jaar ervaring met de fraaiste Engelse en Europese topstukken van museumkwaliteit. Veel antiek dateert uit de 16e tot begin 20e eeuw. Meer dan 750 schouwen en schoorsteenmantels kunt u bewonderen, vervaardigd uit uiteenlopende materialen, zoals: marmer, hout en steen. 

Oprichting

Het bedrijf werd opgericht in 1969, door Geoff Westland, die zich specialiseerde in de in- en verkoop van 18e en 19e eeuws meubilair. Daarnaast kocht hij decoratieve elementen aan en verkocht deze wederom, hij had internationaal contact met verscheidene architecten en ontwerpers. 

Stijlen

De stijlen variëren uit diverse periodes, te weten: Louis XV, Louis XVI, Renaissance, Rococo, Art Deco, Art Nouveau, Georgiaans, Victoriaans en Arts and Crafts. 

Antieke accessoires

Naast schoorsteenmantels en schouwen treft u er een ruim aanbod antieke objecten aan, waaronder: vuurkorven, roosters, haardschermen en haardgereedschap. Eveneens vindt u er: klokken, spiegels, ornamenten, meubilair en verlichting – zoals indrukwekkende kroonluchters. Ook voor de tuin zijn er architecturale stukken te bewonderen, waaronder: houtsnijwerk, schitterende sculpturen en fonteinen.

Voorbeeld van een prachtstuk

Recent heeft Westland Londen een zeldzame 19e eeuwse vergulde en marmeren schoorsteen verworven, in de Franse Regency stijl. Het paneel is ragfijn bewerkt met goudverf, heeft een mooie kroonlijst, staanders en frame. De versieringen bestaan o.a. uit vergulde acanthusbladeren. De haard toont de Triomphe d’Amphitrite, waarop Nereïden (zeemeerminnen) en Tritons (meermannen) worden afgebeeld, die een triomftocht maken (per rit op een dolfijn).

Informatief

De vakmensen die er werken vertellen gepassioneerd over de gehanteerde traditionele materialen en technieken. Restauraties worden met geduld en precisie uitgevoerd en de grootste zorg wordt besteed aan conservering van deze fijne antiek. Ze staan u graag te woord met allerhande vakkennis en informatie. 

Westland Londen is 6 dagen per week geopend, van ma – vr: 9:00-17:30, zat: 10:00-17:00.

Goed bereikbaar, zowel lopend als met het openbaar vervoer.

Kaarten


Makelaar

Stuur bericht

Recensie

0 Basis op 0 Reviews

    Reageer

    Antwoord annuleren