Bénodet
France

Bénodet

France

Bénodet

Citytrip Benodet

Bénodet: de perfecte plek voor een zonvakantie mét cultuur

In het zuidelijke puntje van Bretagne ligt het pittoreske havenplaatsje Bénodet. De schitterende ligging aan de monding van de rivier de Odet maakt het een heerlijke plaats om tijd door te brengen. Geniet van een dagje aan het water op een van de fijne zandstranden, of ontdek de omgeving aan boord van een boot. Maak een romantische wandeling naar de karakteristieke groene vuurtoren of bekijk de schitterende Kapel van Perguet.
Bénodet: van commerciële haven tot kustplaats
In de middeleeuwen was Bénodet een belangrijke commerciële haven. Van vis tot graan en van hout tot wijn werd hier verscheept. In de loop der eeuwen is de functie van het dorp langzaam veranderd. Tegenwoordig wordt het water voornamelijk gebruikt ter ontspanning, hoewel de haven nog steeds bestaat. Onder toeristen zijn vooral de fijne zandstranden erg populair. Hier kun je perfect vakantie vieren en helemaal tot rust komen. Als je genoeg hebt van het zonnen kun je in het gezellige centrum van Bénodet rondslenteren en je ogen uitkijken in hippe boetiekjes en knusse souvenirwinkels. Flaneer over de boulevard en geniet van een optimaal vakantiegevoel.
Bénodet: Leuke uitstapjes
Een zonvakantie is prettig, maar je wil het zonnen ook nog wel afwisselen met wat andere activiteiten. Dat kan ik Bénodet gelukkig uitstekend. Wat dacht je van een bezoek aan Biscuiterie François Garrec. In deze ambachtelijke fabriek maken ze de heerlijkste Bretonse taarten en pannenkoeken. Of bezoek de Kapel van Perguet. Deze kapel diende tot aan 1878 als parochiekerk van Bénodet. Maar er valt nog veel meer te ontdekken in Bénodet. Wat wordt jouw favoriete bestemming?

Dingen om te doen

zien en doen

Wetime
Plan je volgende citytrip met onze tool  -> 
close-image