Oostende
Belgium

Oostende

Belgium

Oostende

Citytrip Oostende

Oostende: bruisende stad aan zee

Oostende heeft binnen België een bijzondere positie. Het is namelijk de enige Belgische stad die aan zee ligt. Dit maakt het een erg populaire bestemming onder toeristen uit zowel België als uit andere landen. Je kunt hier namelijk eenvoudig genieten van alles wat een stad te bieden heeft en het tegelijkertijd combineren met een heerlijke tijd aan de kust. Tel daarbij op dat Oostende ook cultureel en historisch gezien erg interessant is en je snapt waarom dit zeker een stad is om eens (of meerdere keren) te gaan bezoeken.

De koningin der badsteden

Al in de negentiende eeuw werd Oostende bekend als mooie stad aan de kust. Toen kreeg zij de bijnaam ‘Koningin der Badsteden’. Deze naam is tot op de dag van vandaag blijven plakken, hoewel steeds vaker ‘Stad aan de Zee’ als aanduiding voor Oostende gebruikt wordt. Koning Leopold II bouwde Oostende in de tweede helft van de negentiende eeuw nog verder uit tot een vooraanstaande stad. Onder andere de Koninklijke Gaanderijen en de Sint-Petrus- en Sint-Pauluskerk waren prestigieuze projecten van deze koning. Een bezoek aan deze schitterende bouwwerken is tijdens een stedentrip naar Oostende zeker aan te raden. Vooral na de Tweede Wereldoorlog is Oostende snel veranderd. Er kwam steeds meer hoogbouw en de voorzieningen werd steeds beter. Zo is Oostende een bruisende stad geworden, waar veel te beleven is. Gecombineerd met de ligging aan zee zul je hier een heerlijke tijd beleven.

Shoppen, cultuur snuiven en tot rust komen aan zee

Oostende heeft veel leuke winkeltjes, waar je heerlijk kunt snuffelen. Gaat jouw voorkeur uit naar de grote winkelketens of bezoek je liever kleine lokale winkeltjes met de leukste souvenirtjes? Oostende heeft genoeg aanbod van beiden. Na een dagje shoppen kun je heerlijk uitrusten op het strand. Maak een lange strandwandeling of geniet van het uitzicht vanaf een terrasje. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in een van de musea. Het James Ensorhuis is hier zeker een aanrader. En als je geïnteresseerd bent in de Wereldoorlogen mag een bezoek aan Provinciedomein Raversryde niet ontbreken. Deze bezienswaardigheid is sowieso aan te raden. Niet alleen zie je hier interessante overblijfselen uit de oorlog, ook kun je een bezoek brengen aan een middeleeuws vissersdorp of gewoon genieten van de schitterende natuur. Eén ding is zeker: in deze stad aan zee hoef je je nooit te vervelen.

Verblijven

See all (67)

Speelplein en parken

See all (28)

Eten & Drinken

Wetime
Plan je volgende citytrip met onze tool  -> 
close-image