Rennes
France

Rennes

France

Rennes

Rennes

Rennes: van Keltische nederzetting tot bruisende stad

Wat ooit begon als een Keltische nederzetting is in een verloop van eeuwen uitgegroeid tot de bruisende hoofdstad van de Franse streek Bretagne. De historische stad zit vol verrassingen. Je ziet de rijke geschiedenis van de plaats overal in de stad terug, maar tegelijkertijd is het een levendige studentenstad. Bekijk hier monumentale gevels en bezoek de indrukwekkende kathedraal, maar breng ook zeker een bezoek aan een van de trendy boetiekjes of hippe restaurants. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van deze dynamische Franse stad.

Duik in de geschiedenis van Rennes

Tijdens een bezoek aan Rennes kun je niet om de historie van de stad heen. In het centrum van de plaats word je letterlijk omringd door de geschiedenis. Bekijk de vrolijk gekleurde vakwerkhuisjes, de monumentale gevel van het stadhuis en het indrukwekkende operagebouw. Een stadswandeling door Rennes zal worden gekenmerkt door de prachtige gevels, idyllische straatjes en een gemoedelijke sfeer. Uiteraard heeft de stad ook voldoende musea, waar je meer over de geschiedenis te weten kunt komen. Bezoek bijvoorbeeld het Museum van Bretagne. Heb je van deze reis door de tijd honger of dorst gekregen? Strijk dan neer op een van de gezellige terrasjes en geniet van regionale specialiteiten. Wist je dat de Bretons trots zijn op de Sint Jakobsschelpen uit hun regio? Deze worden zelfs als de lekkerste ter wereld beschouwd. En een glaasje Chouchen, een honinglikeur, moet je ook zeker zelf geproefd hebben.

Kom tot rust in de natuur

Een stadswandeling door het historisch centrum, een bezoek aan een van de vele musea of een middagje shoppen is natuurlijk heerlijk. Toch is het goed om te weten dat je in Rennes ook voldoende natuur kunt vinden. Als je even wil ontsnappen aan de stad, dan is een bezoek aan Parc du Thabor aan te raden. In dit grote park van meer dan tien hectare vind je een adembenemende rozentuin met meer dan 2000 verschillende soorten rozen! Ook is er een Franse tuin, een botanische tuin en een Engelse tuin. Er is zelfs een muziekkiosk en een orangerie. Hier vergeet je even dat je je in het centrum van de hoofdstad van Bretagne bevindt. Rennes zal je zeker verrassen!

Wetime
Plan je volgende citytrip met onze tool  -> 
close-image